11 juni 2021

DIT ZIJN DÉ HOTSPOTS!

Diepeveen is een plek vol contrasten. Een unieke plek met een verbindende kracht. Zo wordt Merwe-Vierhavens (M4H) ontwikkeld tot een innovatief woon- en werkgebied. Nu is het een biotoop voor start ups, scale ups en kunstenaars. Als je door het gebied fietst, voel je de energie en doe je bijzondere ontdekkingen. Van Floating Farm tot creatieve vrijplaatsen als Weelde, de Voedseltuin en de Keilewerf. Dit zijn dé hotspots:

DIT ZIJN DÉ HOTSPOTS!

FLOATING FARM

In de Merwe-Vierhavens drijft een innovatieve melkboerderij op het water, met maar liefst 34 koeien. In de bijbehorende stadsboerderijwinkel kun je melk, yoghurt, hangop en ijsjes kopen.

ATELIER VAN LIESHOUT

In de werkplaats van kunstenaar Joep van Lieshout werken tal van kunstenaars en ontwerpers aan sculpturen, machines, objecten, installaties, gebouwen en zelfs steden: Van Lieshout heeft grootse plannen met deze plek, waar hij al sinds 1995 pioniert. De beeldentuin is met regelmaat open voor publiek.

HISTORISCH DELFSHAVEN

In dit pittoreske haventje, dat ongeschonden uit de oorlog kwam, liggen historische schepen. Wandelend door de buurt kom je antiekwinkels, kunstenaarsateliers, jenevercafé’s, bierbrouwers en eethuisjes tegen.

LIOYD MULTIPLEIN

Jong en oud ontmoet elkaar op het Lloyd Multiplein, waar je kunt sporten wanneer je maar wilt. Er zijn basketbal- en voetbalvelden, die multifunctioneel zijn. Zo worden er ook festivals en evenementen georganiseerd.

STADSHAVENBROUWERIJ

In een oude fruitloods aan de Merwehaven is een heuse, Rotterdamse bierbrouwerij geopend. Met uitzicht op bierketels en het water kun je hier straks genieten van huisgebrouwen craftbiertjes en streekproducten van de barbecue, smoker en steenoven.

BIGSHOPS

Aan de Vierhavensstraat, direct grenzend aan de Diepeveenlocatie, bevindt zich een lange rij Bigshops, met onder meer een Albert Heijn XL, Kwantum, Etos en McDonalds.

DE LEE TOWERS

De drie opvallende torens aan het Marconiplein zijn vernoemd naar de bekende zanger en vormen een ijkpunt in de buurt. Eén van de drie torens, de Science Tower, is het internationale brandpunt van innovatie, educatie en ondernemerschap.

KEILEWERF

Hoe dieper in Rotterdam-West, hoe meer ontwerpersbroeinesten. Eén daarvan is de Keilewerf, een werf waar ontwerpers en makers erop los kruisbestuiven en waar je alles kunt (laten) maken. Ook is er een zagerij en een bouwmarkt voor tweedehands materialen: Buurman.

WEELDE

Weelde is een creatieve vrijstaat met een lunchkantine, zandbar, restaurant, kampvuur en skatebaan. Je kunt er eten, drinken en genieten van tentoonstellingen en performances.

Dv Locatiekaart Hotspots 01 Min