31 maart 2021

ONTWIKKELAARS AAN HET WOORD

Diepeveen, dit terrein in Rotterdam-West wordt ontwikkeld tot een levendig stukje stad. Met vijf nieuwe woongebouwen aan het park en het iconische Diepeveencomplex als bedrijvige werkplaats. Hoe? Dat vertellen de ontwikkelaars Gijs Caljé en Rob Langerak van Dura Vermeer.

ONTWIKKELAARS AAN HET WOORD

Gijs, wat maakt Diepeveen voor jou een bijzonder project?

"Diepeveen is een bijzonder project omdat het een leuke mix is van veel bijzondere componenten. In combinatie met elkaar zorgt het voor een uniek plan en een gave uitdaging!

Het plan bevindt zich op steenworp afstand van de Maas, vlakbij het centrum en op een prominente plek aan de Vierhavensstraat. Diepeveen zal het schakelstuk zijn tussen de omliggende buurten Bospolder, historisch Delfshaven en Schiemond. Als straks de nieuwbouw gerealiseerd is, kan het plan de entreepoort vormen naar de Merwevierhavens (M4H). 

Het plan bevindt zich aan het Dakpark, één van de langste dakparken van Europa. In het ontwerp hebben we gekeken hoe we het Dakpark zo goed mogelijk in het plan kunnen betrekken. Bij verschillende appartementen zijn daarom de buitenruimtes op het Dakpark voorzien, je loopt zo vanuit de woonkamer het park in. Ook hebben we het park in het plan betrokken door de gebouwen van een intieme gezamenlijke binnentuin te voorzien. 

Diepeveen is voor mij een goede afspiegeling van Rotterdam. Het rauwe karakter van de haven, het iconische Diepeveengebouw die de werkmentaliteit van het echte Rotterdam symboliseert, de vele voorzieningen, het centrum om de hoek en de ruimte voor ontmoeting. Dat is precies hoe ik Rotterdam ervaar en wat ik terug voel bij het plan. Voor mij is Diepeveen Rotterdam en andersom."

10(109) S2 Cam03
10(91) S2 Cam02

Rob, wat zijn de voordelen van wonen op Diepeveen?

"In Diepeveen woon je straks in een buurt met karakter! Vlakbij echte Rotterdamse wijken als het historische Delfshaven en het bruisende Bospolder Tussendijken. Je woont aan één van de langste dakparken van Europa en midden in de creatieve scene van M4H. ‘Pionieren tussen volkswijk en makersdistrict’ is hoe we het zelf noemen, want je moet ook een beetje lef en visie hebben om de enorme potentie van dit gebied te zien.

Diepeveen is heel goed bereikbaar. Vanaf de snelweg ben je er in 5 minuten. Diepeveen ligt in Rotterdam-West, maar je zit ook in no time in het centrum van Rotterdam. Het is maar een kwartiertje fietsen, daarom hebben de fietsen ook een centrale plek in het ontwerp zodat je snel, gezond en CO2-neutraal op pad kunt.    

Diepeveen omvat een hele mooi mix aan woningen. Van compacte studio’s van circa 58 m2 tot royale stadswoningen van 158 m2 en alles wat daartussen zit. Er komen appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers in middendure huur, vrije sector huur en in de koopsector. Kortom een heel gevarieerd aanbod, waarmee ook een heel mooi divers woongebied ontstaat.

Diepeveen is klaar voor de toekomst! De nieuwste energie-eisen worden toegepast in het plan. Dit zorgt niet alleen voor verantwoorde keuzes, maar ook een aangenaam binnenklimaat. Behaaglijk in de zomer én winter!

Ben jij de pionier die voor Diepeveen kiest?